Idag lanserar vi välgörenhetsinitiativet Skyhöga favoriter


Pressmeddelande 1/4  2019

Skyhöga favoriter

Skyhöga favoriter är ett välgörenhetsinitiativ av Mälarlift som stödjer barn och ungdomar i Västmanland som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har möjlighet att göra det fullt ut.

Hos Skyhöga favoriter kan föräldrar till barn mellan 7 och 15 år ansöka om idrottsstöd på 750 kr. Dessa pengar används sedan till en av följande saker:

  • Delbetala medlemsavgift
  • Delbetala cup- eller tävlingsavgift
  • Köpa idrottsutrustning

 

En av alla andra i laget

Vi har själva varit idrottsledare på fritiden så vi vet av egen erfarenhet att det finns barn som idrottar i för små skor för att man inte har råd att köpa nya. Vi vet också att det finns barn som måste avstå cuper eller tävlingar för att man inte har råd att betala tävlingsavgiften.

Vi vill inte att ekonomin ska vara avgörande för om våra barn ska kunna vara en av alla andra i laget och därför vill vi nu hjälpa till genom detta initiativ. Vi skjuter till 135 000 kr om året vilket räcker till 180 stycken idrottsstöd á 750 kr. Dessutom har vi byggt en doneringsfunktion på projektets hemsida och via den kan såväl företag som privatpersoner lämna egna donationer – Ju fler donationer vi får in, desto fler barn kan vi hjälpa!

Vi har bästa möjliga samarbetspartner i detta projekt, nämligen Västmanlands Idrottsförbund (VIF). VIF är Riksidrottsförbundets lokala stödorganisation i Västmanland och arbetar för allas rätt att vara med inom idrottsrörelsen. VIF har registrerat ett konto som är dedikerat för just detta projekt, ett konto som enbart de har tillgång till. VIF har även tillsatt personal som administrerar hela processen från mottagande av ansökning till utbetalning av idrottsstöd. Det är alltså VIF som fungerar som själva länken mellan förälder och förening.

www.skyhögafavoriter.se

 

Kontaktperson

Rikard Stonelöf, Marknadsföringsansvarig på Mälarlift och Projektledare för Skyhöga favoriter

070-338 11 40, rikard@malarlift.se

 

« Tillbaka