Sjuka barns drömmar blir till verklighet


– Det är lätt att ta saker för givet, säger Mälarlifts vd och grundare Eskil Burenfjäll. – Ett exempel är god hälsa. Man hör ofta orden ung och frisk användas i samma mening men tusentals familjer i vårt avlånga land kan intyga att friska barn inte alls är någon självklarhet. Vår gåva på drygt 150,000 kronor till Min Stora Dag bidrar till att sjuka barn runt om i Sverige kan få en ovärderlig paus från sina långa sjukhusvistelser. En paus som får barnen något att längta till, något att uppleva och minnas för lång tid framöver.

Mälarlift är det lilla familjeföretaget som under åren vuxit sig större inom liftuthyrningsbranschen. Det hela drog igång 1984 med en enda lift. Idag har företaget mer än 500 liftar i maskinparken och omsätter drygt 50 miljoner kronor.

Företaget har under det gångna året firat 30-årsjubileum och det i välgörenhetens tecken. – Vi kände att vi ville involvera våra kunder i något meningsfullt och bestämde oss för att skänka 30 kronor/beställning till Min Stora Dag som är en stiftelse som anordnar olika aktiviteter för att göra tillvaron lite ljusare för sjuka barn, berättar Eskil Burenfjäll. Och företagets kunder svarade för många beställningar under året, så många att insamlingen till slut hamnade på 152,430 kronor.

– Mälarlifts stora engagemang och välkomna gåva bidrar till att värma hjärtan och uppfylla önskedrömmar. Några av alla barn i Sverige som har svåra sjukdomar kommer med hjälp av de här pengarna få vara med om något alldeles extra genom Min Stora Dag. Det blir ett välbehövligt avbrott i en tuff sjukdomsvardag, säger Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.

« Tillbaka